Szczegóły produktu
Przygotowanie
Ostrzeżenia i dane producenta
Nieodpowiednie stosowanie produktów dietetycznych może prowadzić do zaburzeń zdrowotnych, niedoborów żywieniowych lub innych niepożądanych skutków. Żywność dietetyczna powinna być spożywana zgodnie z indywidualnymi potrzebami, zaleceniami dietetyka lub lekarza, a także przy uwzględnieniu stanu zdrowia i stylu życia. Ryzyko i zagrożenia związane z użytkowaniem ŻYWNOŚCI DIETETYCZNEJ 1. Ryzyko związane z nadmiernym spożyciem, 2. Zagrożenia związane z niedoborami żywieniowymi, 3. Niebezpieczeństwo wynikające z nieodpowiedniego dostosowania do potrzeb organizmu, 4. Ryzyko związane z interakcjami z lekami, 5. Niebezpieczeństwo wynikające z obecności substancji dodatkowych, 6. Zagrożenia związane z niewłaściwym przechowywaniem i przygotowaniem, 7. Ryzyko psychologiczne i społeczne. Stosowanie żywności dietetycznej powinno być dobrze przemyślane i dostosowane do indywidualnych potrzeb oraz stanu zdrowia. Nieprzestrzeganie zasad bezpieczeństwa może prowadzić do problemów zdrowotnych, dyskomfortu trawiennego oraz nieskuteczności produktu. W przypadku jakichkolwiek wątpliwości należy skonsultować się z lekarzem lub specjalistą ds. żywienia.
Pozostałe dane
Baton proteinowy 6PAK Protein Wafer 40 g strawberry (PAK/073)
Baton proteinowy 6PAK Protein Wafer 40 g strawberry.
Składniki: Mleczna czekolada z maltitolem 27% (substancja słodząca maltitol; masło kakaowe, pełne mleko z proszku, masa kakaowa, emulgator E322, lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy), tłuszcz palmowy, mąka pszenna, kazeina (mleko) 15%, izolat białka serwatkowego (mleko) 15%, olej roślinny (rzepakowy), emulgator {lecytyna sojowa, lecytyny, polirycynooleinian poliglicerolu}, koncentrat z puree truskawkowego, maltodekstryny, olej kokosowy, barwniki (czerwień buraczana), naturalny aromat, żółtko (jaja), kwas: kwas cytrynowy, sól, substancja słodząca sukraloza, polepszacz mąki (kwas askorbinowy).
Alergeny: Mleko, pszenica, gluten, soja.
Nie stosować w przypadku alergii na którykolwiek składnik produktu.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza | na 40 g | % RWS* | na 100 g | % RWS* |
---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna (energia) | 860 kJ / 205 kcal | 10% | 2149 kJ / 512 kcal | - |
Tłuszcz | 14 g | 20% | 35 g | - |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6.4 g | 32% | 16 g | - |
– w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 5.2 g | - | 13 g | - |
– w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 1.8 g | - | 4.6 g | - |
Węglowodany | 9.6 g | 4% | 24 g | - |
– w tym cukry | 0.24 g | 0% | 0.6 g | - |
– w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole) | 4.8 g | - | 12 g | - |
– w tym skrobia | 4.8 g | - | 12 g | - |
Błonnik | 1.4 g | - | 3.4 g | - |
Białko | 12 g | 24% | 30 g | - |
Sól | 0.04 g | 1% | 0.11 g | - |
*Referencyjne Wartości Spożycia
Wartości odżywcze podane są dla produktu o smaku czekoladowym. Mogą się od siebie różnić w zależności od wybranej wersji smakowej.
Stosowanie: Spożyć 1–2 wafelki na dobę.
Ostrzeżenia:
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Zrównoważona dieta i zdrowy tryb życia są ważne.
Producent: Bodypak Sp. z o.o, ul. Wincentego Witosa 3/20, 32-500 Chrzanów, Polska, email:info@bodypak.pl
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
Wystaw opinię
